×

Kā izvēlēties dvieli?

 

Dvieļu veidi

Mūsdienās tekstilizstrādājumu izvēle mājoklim ir ļoti milzīga. Ražotāji piedāvā plašu preču klāstu jebkurai gaumei un jebkādā krāsā. Tos var iedalīt pēc dažādiem īpašībām:

Pēc sastāva:

 Dabīgie. Tie ir 100% dabīga sastāva izstrādājumi;
  Sintētiskie. Izgatavoti no mākslīgiem materiāliem;
  Jaukti. Sastāvā ir gan dabīgi, gan sintētiskas tekstilšķiedras

Pēc lietošanas veida:

  Sejai. Var izmantot gan ikdienā mājās, gan kosmetoloģijas salonos;
 Rokām un kājām. Ļoti populāri un ērti varianti lietošanai mājās;
 Dušai. Tie jau ir lieli izmēri, bet vispopulārākie un pieprasītākie modeļi;
 Pirts. Tiek izmantoti, apmeklējot pirtis vai saunas;
 Bērnu. Bieži vien ar skaistiem bērnu zīmējumiem un uzlocītu stūrīti ērtai bērna ietīšanai pēc ūdens procedūrām;
  Virtuves. Tiek izmantoti virtuves dekorēšanai;
 Pludmales. Diezgan lielu izmēru. Tas ļauj gan ietīties, gan uzklāt pleda vietā

Pēc auduma veida:

 Frotē;
 Vafeļauduma;
 Bambusa;
 Mikrošķiedras;
Velūra;
 Linu;
 Žakarda

Kā izvēlēties labu dvieli

Neatkarīgi no auduma veida vai modeļa, kuru vēlaties iegādāties, vispirms jums jāpievērš uzmanība izstrādājuma kvalitātei. Izvēloties labu dvieli, jāņem vērā šādi rādītāji:

Augsts higroskopiskums
Mitruma uzsūkšana ir jebkura dvieļa galvenā funkcija. Tieši tādēļ mēs to pērkam. Tāpēc šim aspektam vienmēr jāpievērš uzmanība. Ar šo uzdevumu izcili tiek galā izstrādājumi tikai ar dabīgu sastāvu. Sintētikas pievienošana vairākkārt samazina higroskopiskumu.

Blīvums

Šim rādītājam jābūt vidējam. Ļoti biezi dvieļi būs cieti, ne visai patīkami ķermenim, savukārt mazāk blīvie ātrāk nolietosies. Ja blīvums ir mazāks, tad tie ātri nolietosies.



Dvieļi ar blīvumu:

• 400–600 g/m2 – optimāli visādā ziņā.
• > 600 g/m2 – neērti lietojami lielā svara dēļ;

Estētiskais izskats

Lai gan pēc izskata nevar noteikt produkta kvalitāti, arī tas ir svarīgs faktors, izvēloties dvieli. Galu galā skaisti tekstilizstrādājumi vannasistabā vienmēr priecē acis un pat uzlabo noskaņojumu.
Visi dievina kokvilnas frotē dvieļus. Tie ir mīksti, viegli, labi uzsūc mitrumu un neizraisa alerģiju.
Šis tekstila veids ir sastopams ikdienā mājās, viesnīcās, slimnīcās, sanatorijās un pat skaistumkopšanas salonos. Tas ir neapstrīdams līderis lietotāju izvēles variantu vidū.
Tie vienlīdz patīk gan bērniem, gan pieaugušajiem. Jo ir taču tik patīkami pēc ūdens procedūrām ietīties mīkstā un siltā frotē dvielī!

Mūsdienās tekstilizstrādājumu ražotāji piedāvā milzīgu mājas preču izvēli. Un, lai nebūtu grūti izvēlēties, mēs detalizēti izanalizēsim šāda produkta izvēles aspektus.
Lai noskaidrotu, tieši kādu dvieli vajadzētu iegādāties sev, ir jāzina to izmēri.

Standarta dvieļu izmēri:

• 30*30 cm vai 30*50 cm — tādi ir salvešu izmēri, kas bieži tiek piedāvāti viesiem roku noslaucīšanai;
• 50*70 cm — tas ir standarta izmērs virtuves dvieļiem, ko izmanto roku vai trauku slaucīšanai;
• 50*90 cm — klasiskais sejas dvielīša variants;
• 70*140 — pircēju vidū populārākais izmērs – vannas vai dušas dvielis;
• 100*150 — “saunas” vai pludmales variants. Vēl izmanto kā frotē palagu;

Kam jāpievērš uzmanība, iegādājoties dvieļus?

Bet ir jāzina vēl daži mazi noslēpumi, kas ļoti palīdzēs, izvēloties kvalitatīvu frotē dvieli:

1. Plūksnu garums ir viens no galvenajiem faktoriem, izvēloties labu pirts aksesuāru. Ideālā gadījumā plūksnām jābūt 5 mm garām. Tas ir optimālais variants, jo pārāk garas ilgi žūs, ātri savelsies un zaudēs izskatu. Savukārt īsas būs cietas un slikti uzsūks mitrumu. Tāds paraugs ļoti ātri kļūs nederīgs.

2. Pērkot pievērsiet uzmanību, vai jūsu izvēlētais variants neirst. Ja saspiežot paliek mazas plūksniņas, tas liecina, ka ražošanā izmantotas nekvalitatīvas šķiedras. Tāds priekšmets ilgi nekalpos.

3. Vienmēr jāskatās uz etiķeti. Uz dabīgā izstrādājuma jābūt marķējumam – 100% kokvilna. Dažreiz ražotāji mānās un apzīmē ar citiem simboliem, lai slēptu sintētikas pievienošanu.

4. Dvieļa blīvums tieši ietekmē tā kvalitāti un lietošanas ērtumu. Jo lielāks blīvums, jo labāk.

Saskaņā ar standartu blīvumam jābūt aptuveni 400-500 g/m2.
Taču etiķetēs šo parametru pārsvarā nenorāda. Lai “uz aci” noteiktu, kādu tad ņemt, tas ir jānosver. Šai nolūkā paņemiet 2 vienāda izmēra dvieļus, no kuriem izvēlaties, un salīdziniet tos rokās, smagākais arī attiecīgi ir blīvāks.

Labas kvalitātes tekstilizstrādājumiem nevajadzētu izbalēt. Pērkot vienkārši pārvelciet pa to ar mitru salveti un pārliecinieties, ka krāsojums ir kvalitatīvs. Ja uz salvetes ir pēdas, tad ir krāsots ar zemas kvalitātes krāsvielām.

Frotē dvieļi – tā jau ir klasika. Tie lieliski derēs gan visam ķermenim, gan arī sejai – izturīgi, mīksti un maigi. Ideāli piemēroti maigai ādai.
Ražotāji sastāvam var pievienot bambusu, linu, zīdu un eikaliptu. Tas mīkstina audumu un padara to patīkamāku.

Kopšanas padomi:




1. Frotē dvieļi jāmazgā temperatūrā, kas nepārsniedz 60 grādus, un veļas mašīnas nepilnas saudzējošajā režīmā.
2. Jāizmanto gultas veļai paredzēti mazgāšanas līdzekļi.
3. Frotē dvieļi nav obligāti jāgludina. Pietiek, ja tos vienmēr līdzeni izkarina.
4. Vienmēr jāievēro instrukcijas, kas norādītas uz izstrādājumu etiķetēm. Tas palīdzēs izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem to kopšanas laikā, kā arī ievērojami pagarinās to kalpošanas laiku.

Dvielis ir ne tikai obligāts priekšmets personīgai lietošanai, bet arī lieliska dāvana, kas ideāli derēs gan vīriešiem, gan sievietēm. Mūsu veikalā jūs varat izvēlēties dvieli jebkurai gaumei un jebkādā krāsā.

Cik bieži jāmazgā dvieļi?

Pretēji izplatītajam uzskatam, ka, noslaukot tīras ķermeņa daļas ar dvieli, tas nekļūst netīrs, piebildīsim, ka tas ir pavisam nepareizi. Visu mājās dzīvojošo cilvēku veselība ir atkarīga no dvieļu tīrības. To, cik bieži jāmazgā dvieļi, var noteikt, pamatojoties uz šādiem faktoriem:

• Mājā dzīvojošo cilvēku skaits.
• Mazu bērnu klātbūtne.
• Katra konkrētā dvieļa lietošanas mērķis.
• Mitruma līmenis vannasistabā un tas, kā telpa tiek vēdināta.

Tāpēc mazgājiet dvieļus uzreiz, tiklīdz tie sāk zaudēt savu svaigumu. Pat ja jūs neesat to lietojis vairākas dienas, mazgāšanu atlikt nevajadzētu, jo tekstilizstrādājumu plūksniņās uzkrājas acij neredzamas baktērijas.

Ko darīt, lai dvieļi kalpotu pēc iespējas ilgāk?

Lai dvieļi kalpotu ilgi, svarīga ir ne tikai regulāra un pareiza žāvēšana – neignorējiet arī citus mājas tekstila kopšanas noteikumus. Tostarp – mazgājiet pareizi. Dvieļus nevajadzētu mazgāt kopā ar veļas mīkstinātājiem, kas izraisa šķiedru salipšanu. Tāpat arī nepārslogojiet veļasmašīnas cilindru ar dvieļiem, jo tiem, lai kārtīgi izmazgātos, vajag daudz gaisa un brīvas telpas.

Ja neesat iegādājies speciālas dvieļu žāvēšanas palīgierīces, nekādā gadījumā nelieciet tikko izmazgātus izstrādājumus uz plaukta vai grozā. No liekā mitruma daudzuma tajos ieviesīsies pelējums un sēnīte, kā arī izstrādājumiem būs nepatīkama pelējuma smaka. Mājā uzstādīts elektriskais žāvētājs? Dvieļus nekad nežāvējiet maksimālajā režīmā, jo tie kļūs cieti un ķermenim nepatīkami.
 

New Account Register