×

Kas jāņem vērā, izvēloties cimdus?

 

Izstrādājumam nevajadzētu ierobežot kustības. Kaitīga ir arī brīvība – pastāv risks palikt bez aizsardzības. Tāpat arī jānoskaidro lietošanas mērķis. Lateksa un nitrila cimdi ir piemēroti medicīniskiem darbiem, jo tie novērš mikroorganismu iekļūšanu.

Ja ir alerģija uz lateksu, tad priekšroku vajadzētu dot nitrila vai vinila modeļiem.

Atkarībā no materiāla cimdi tiek iedalīti:

NITRILA – sintētiskais kaučuks vai gumija;
LATEKSA – no kaučuka sulas – dabīga komponenta;
VINILA – tiek ražoti no polivinilhlorīda.
Katram veidam ir sava specifikācija, priekšrocības un trūkumi.

NITRILA CIMDI

Nitrila cimdi izgatavoti no sintētiskās gumijas. Tie nesatur lateksu, un tiem ir labākās aizsargājošās īpašības visu veidu vienreizlietojamo cimdu vidū. Tie ir izturīgāki pret caurdūrumiem un iegriezumiem. Aizsargā pret ķīmisko vielu agresīvo ietekmi. Tie izceļas ar to lietošanas universālumu un augstu izturības līmeni. Izstrādājumi ir pilnībā hipoalerģiski. Šo cimdu trūkums ir tāds, ka tie uz rokām tiek fiksēti ne tik labi kā lateksa cimdi. Tie samazina roku jutīgumu.

Tie tiek izmantoti medicīnas un skaistumkopšanas sfērā, pārtikas rūpniecībā, pakalpojumu sfērā, uzkopšanas pakalpojumos, telpu remontā un apdarē.

Kāpēc priekšroka jādod nitrila cimdiem?

Nitrila izstrādājumus izmanto daudzās sfērās. Pateicoties izturībai pret naftas ķīmijas produktiem, tos izmanto automobiļu rūpniecībā, strādājot ar eļļām, naftas rūpniecībā. Augstā izturība ļauj apstrādāt koku. Tiem nav līdzvērtīgu dārza un sakņkopības darbos. Pirms neilga laika parādījušies medicīniskie nitrila cimdi. Tie paglābs, ja ir alerģija uz lateksu. Turklāt šādi cimdi mazāk plīst un lieliski ir jūtamas sīkas detaļas. Tie ir populāri skaistumkopšanas salonos.

Priekšrocības:

neizraisa alerģijas;
iespējams izmantot vairākkārt;
piemīt izturība;
izturīgi pret ķīmiskām reakcijām.

Trūkumi:

  • parastajiem modeļiem ir zems jutīgums;
  • diezgan augsta cena.


Vienreizlietojamie cimdi tiek izmantoti medicīniskos nolūkos. Atkārtoti lietojamiem cimdiem ir plašs izplatīšanas spektrs. Tajos strādā ar krāsām un mašīneļļu, veicot darbus vasarnīcā. Tie būs izcils risinājums, veicot remontu.

VINILA CIMDI

Vinils – ekonomiska alternatīva sfērās, kur aizsardzība pret agresīvu vidi nav nepieciešama. Šos cimdus izgatavo no sintētiski iegūta polimērmateriāla – polivinilhlorīda, kas labāk zināms kā PVC. Tāpēc tie neizraisa alerģiju. Lai tos vieglāk būt uzvilkt, cimdi var būt ar smidzinājumu. Zema elastība, tāpēc tie jāizvēlas stingri pēc izmēra. Blīvi, nestiepjas, viegli uzvelkami un novelkami. Paredzēti darbiem ar minimālu slodzi, nav piemēroti medicīniskā nolūkā, nav noturības pret ķīmiskām vielām.

Tiek izmantoti pārtikas rūpniecībā, pakalpojumu sfērā, skaistumkopšanas un kosmetoloģijas salonos.

Kādās sfērās būs piemēroti vinila cimdi?

Šis materiāls ir ļoti pieprasīts veterinārārstu vidū. Tas ir diezgan izturīgs un noturīgs pret vāju dzīvnieku pretestību. Tā lietošanas sfēra katru dienu paplašinās. Vinila cimdi ir izturīgi pret krāsu komponentu agresīvo iedarbību. Ir plaša krāsu gamma. Var izmantot skaistumkopšanas sfērā, telpu uzkopšanā, kosmetoloģijā un pārtikas rūpniecībā, bet ne medicīnā olbaltumvielu substanču augstās caurejamības dēļ.

Priekšrocības:

  • izturīgi pret bojājumiem;
  • krāsu pārpilnība;
  • pilnīgi hipoalerģiski;
  • izturība pret ķīmiskiem komponentiem;

    Trūkumi:
  • augsta olbaltumvielu savienojumu un mikroorganismu caurejamība.

    Krāsu risinājums ir svarīgs labākai vizuālajai uztverei. Auduma pamats nepieciešams labākai gaisa cirkulācijai, izturībai un ērtai novilkšanai.

LATEKSA CIMDI

Lateksa cimdi ir viskomfortablākie vienreizlietojamie cimdi. Tos ražo no dabīga materiāla, ko iegūst no kaučuka koka. Dažiem cilvēkiem lateksa cimdu izmantošana izraisa alerģiskas reakcijas uz materiālā esošajiem proteīniem. Izturīgi, elastīgi, labi stiepjas, nodrošina drošu saskari ar ādu, un – pats galvenais – tiem piemīt daudz lielāks taktilais jutīgums nekā citiem cimdiem. Svarīgi zināt, ka latekss nav izturīgs pret eļļām un skābēm.

Tiek izmantoti medicīnā un kosmetoloģijā.

Kādēļ ir vērts izvēlēties lateksa cimdus?
Lateksa cimdi saglabā roku jutīgumu. Neierobežo kustības, kas ir svarīgi medicīnā. Ideāli atkārto rokas izliekumus, kā arī cieši pieguļ ādai. Izturīgi pret agresīvām ķīmiskām vielām – tas ir svarīgi, uzkopjot telpas un strādājot ar mēslojumiem. Piemēroti ēdiena gatavošanai.

Priekšrocības:

  • atkārto rokas kontūras;
  • ūdeni atgrūdošas īpašības;
  • pasargā ādu no kaitīgas ietekmes;
  • novērš mikroorganismu iekļūšanu;
  • pieejama cena.

    Trūkumi:

  • ātri plīst;
  • var izraisīt alerģiskas reakcijas..

    Veicot ķirurģiskus darbus, obligāti ir sterili izstrādājumi. Rupja virsma ļauj noturēt jebkuru instrumentu. Neanatomiski modeļi ļauj nomainīt saplīsušo lietu neatkarīgi no tā, vai tas noticis ar kreiso vai labo roku.

Rezumējums – kuri vienreizlietojamie cimdi ir labāki?

Katram izstrādājumu veidam ir savas priekšrocības. Izvēloties ir svarīgi ņemt vērā sfēru, kurā cimdi tiks izmantoti, un iespējamie riski darbā. Cimdu kvalitāte daudzējādā ziņā ir atkarīga no ražotāja. Prāna Ko uzņēmums piedāvā kvalitatīvus  Dānijas ražotāja Abena cimdus – tie ir populārākie mūsu klientu vidū. To kvalitāte ir pārbaudīta laikā.




 

New Account Register