×

Profesionālo apavu nozīme ikdienas darbā

 
Profesionālie un ērti apavi ir veselu kāju garantija, kas ietekmē vispārējo fizisko stāvokli un samazina saistīto slimību attīstības risku. Rūpes par kājām sākas tieši ar apavu izvēli. Taču ne visi tam pievērš uzmanību, kamēr kājās neparādās sāpes un pietūkums.

Slodze uz kājām ir viena no visbiežāk sastopamajām problēmām, ar ko saskaras ne tikai medicīnas un skaistumkopšanas industrijas darbinieki, bet arī citu sfēru darbinieki, kas saistīti ar pastāvīgu atrašanos kājās.
Bieža apavu ar plakanu zoli lietošana un pastāvīga slodze uz kājām, īpaši uz pēdu, negatīvi ietekmē mugurkaula un vēnu stāvokli, var izraisīt pēdas deformāciju un plakanās pēdas attīstību. Tas saistīts ar to, ka visa ķermeņa svara slodze sanāk uz papēžiem, un papēža trūkums rada papildu slodzi muskuļiem, mugurkaulam un vēnām, kas arī izraisa pakāpenisku pēdas deformāciju.



Pēdas deformācija ir biežs muguras un galvas sāpju, kā arī mugurkaula izliekšanās cēlonis. Tas saistīts ar to, ka pēdas velve arī ir amortizators, kas atvieglo slodzi uz mugurkaulu, tā deformācija noved pie spiediena uz starpskriemeļu diskiem no iegurņa līdz kakla daļai.



Ļoti bieži pēdas deformācija un turpmākās plakanās pēdas izpausmes varētu būt viens no iemesliem varikozes attīstībai. Tas saistīts ar to, ka papildu slodze uz apakšējām ekstremitātēm, kā arī pārslodze vai nepietiekama muskuļu aktivitāte sāk ietekmēt asins aizplūšanu kājās.
No iepriekš minēto problēmu rašanās vai attīstības var izvairīties, izmantojot apavus ar nelielu papēdi. Par optimālu papēža augstumu tiek uzskatīti 2-4 cm, kur zoles augstums pakāpeniski samazinās virzienā uz pirkstiem. Apavu iekšējai daļai jāpielāgojas pēdas stāvoklim un jāatkārto tās reljefs, proti, tai nevajadzētu būt plakanai, un jābūt anatomiskai zolītei, kas mīkstinās slodzi.

Priekšrocības, kādām jāpiemīt profesionāliem apaviem:

1) Pēdas amortizācija, pateicoties zoles konstrukcijai;
2) Nodilumizturīga zole, kas ļauj saglabāt pareizu iešanas leņķi;
3) Izņemama vai iestrādāta anatomiska zolīte, kas dabīgā veidā atkārto pēdas formu;
4) Ērta apavu uzbūve, kas novērš pēdas saspiešanu un noberšanu;
5) Laba gaisa caurlaidība, kas novērš pārkaršanu un asinsrites traucējumus kāju kapilāros un asinsvados.


Pareizi profesionālie apavi palīdz samazināt slodzi uz kājām un ar pastāvīgu atrašanos kājās saistītos riskus, tādējādi šādus apavus padarot ļoti ērtus un praktiskus ikdienas lietošanai darba vietā.

Kur var iegādāties profesionālos apavus?

Profesionālos sieviešu  un vīriešu  apavus medicīnas un skaistumkopšanas industrijas darbiniekiem jūs varat iegādāties no “Prāna Ko” sortimenta, ko piedāvā pasaules zīmoli, kam ir ISO standarti 20347:2004 un 20347:2022, un kas specializējušies profesionālo apavu ražošanā.

Informāciju par profesionālo medicīnisko apavu papildu priekšrocībām Jūs varat uzzināt vienā no iepriekšējiem rakstiem  mūsu mājaslapā.

Plašāku informāciju par apaviem un to iegādes iespējām skatīt mājaslapā www.prana-ko.lv.
Varat arī uzdot interesējošos jautājumus, zvanot pa tālruni +371 67609700, +371 29222582 vai rakstot uz prana@prana-ko.lv

Ja jums ir kāda no minētajām problēmām, kas saistītas ar kāju vai vēnu sāpēm, vērsieties pie speciālista – podologa vai flebologa.


#Prānako #medicinasapavi #darbaapavi #profesionaliedarbapapavi 
 

New Account Register